Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дани Каназирева: Оновното желание на “новите” е да бъдат опозиция

19 август 2021, 07:10 часа • 3284 прочитания

Трифонов току що заяви, че бил в опозиция. Как така е в опозиция, а в същия момент избира председател на Народното събрание, а днес и председателите на най-важните за управлението на страната комисии. Просто така е най-лесно, управляваш, но не носиш отговорност пред никой и за нищо. Абсурдно, неадекватно и напълно безотговорно поведение.

Така започва коментарът на депутата от ГЕРБ Дани Каназирева по повод позицята на Слави Трифонов, че партия ИТН застава в опозиця. Според нея всички нови партии целят именно това без да поемат никаква отговорност. Ето целия коментар без редакторска намеса: 

Същото е и с БСП- и те са в опозиция, но ежедневно назначават шефове на държавни институции по места.

А пък Демократична България са най-много в опозиция- министрите им от хибридния служебен кабинет подменят шефове на агенции и бордове на държавни фирми.

Президентът пък е опозиция на Борисов, това е ясно, макар че същият държи цялата изпълнителна власт вече доста време. Опозиция е и на Слави, защото веднага уволни неговия проекто министър на отбраната, а и на енергетиката. Трифонов пък разгърна жестока атака към основни министри от президентския кабинет- на икономиката и финансите, иначе издига Радев за втори мандат. Следователно той му е опозиция в министерския съвет, а му е партньор за президентските избори. Само напомням, Слави каза “не ги разбирам аз тия неща”. Но всъщност изглежда доста обигран. И без да намесвам въобще “дългата ръка”, или “късия повод” на ДПС, нещата ми изглеждат доста неадекватни.

И всичко това на фона на природни бедствия, здравна криза, нова беженска вълна и задаваща се инфлация.

От всички странни факти аз разбирам следното- основното желание на “новите” е да бъдат опозиция. Не са готови да поемат отговорност, не са готови да организират партньорство и не са готови да се лишат от Борисов, защото тогава какво ще им остане?

Вие дайте определение на цялата тази ситуация, защото не искам да бъда груба и невъзпитана.

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес