Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дали заради Путинизъм: Минеков освободи Светослав Трайков от Съвета на директорите на НДК

02 ноември 2022, 11:16 часа • 8016 прочитания

Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков освободи Светослав Трайков, член на Съвета на директорите на НДК. 

От Actualno.com припомняме, че в края на септември стана ясно, че Светослав Трайков е спечелил обявения конкурс за международното сътрудничество и европейските програми в Министерството на културата на Република България.

Новината предизвика множество реакции. Карикатуристът от "Прас-Прес" Христо Комарницки изрази своето недоволство, наричайки го "привърженик и пропагандист на Путин":

 

"Много бих искал да знам защо и как е възможно отявлен привърженик и пропагандист на Путин, почитател на Евразия и "Русский мир", да отговаря за международното сътрудничество и европейските програми в Министерството на културата на Република България."


В социалните мрежи Трайков нерядко пускаше публикации, които доста често се ползват от защитаващите позицията на Путин що се отнася до Украйна - например за "некъпаните", които протестират срещу "Газпром".

Днес, след като бе освободен от поста си, Трайков излезе с позиция относно войната в Украйна:

"Съдбата и страданията на народа на Украйна не са ми безразлични! Напротив! Моля се, час по-скоро да приключи тази зверска война! Моля се да няма повече жертви никъде по света!"

Бившият член на Съвета на директорите на НДК допълни още, че всичко "останало са свободни интерпретации".

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес