Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветан Цветанов назова тарифата за купуване на гласове за избори "есен 2024"

08 октомври 2024, 08:04 часа • 1689 прочитания

Цената на гласовете вече е 500 лв. - има бонус от 150 лв., ако доведеш още някой да гласува в рамките на купен вот. Това заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, който се кандидатира за депутат в рамките на коалицията "Свободни избиратели".

В ефира на сутрешния блок на БНТ обаче Цветанов не навлезе в по-дълбока конкретика как точно този позорен феномен, известен с благовидното определение "корпоративен вот", а всъщност купуване на гласове, да бъде поне сериозно ограничен, ако не напълно елиминиран.

Какво правим с всичко това, което Европа ни дава – Цветанов се възмути, че България така и няма енергийна система. Трябвало да се каже "край и стоп" на това, което било досега. Той продължи – защо още нямаме регулатори, трябва да се смени Висшият съдебен съвет (ВСС). Цветанов иска "нормалност" и е сигурен, че неговата коалиция можела да предложи "експерти". А рецептата за всичко - прозрачност.

Припомняме, че Цветан Цветанов се раздели с ГЕРБ след белязалия 2019 година скандал "Апартаментгейт": България през 2019 г.: Апартаментгейт (I част)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес