Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветан Цветанов: Имах информация, че Брендо е бил покровителстван и от политици, и от службите

25 юни 2024, 17:17 часа

През всичките години на прехода Брендо е бил покровителстван както политически, така и от представители на службите.

Реклама

Това заяви пред БНР бившият министър на вътрешните работи от ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Това е оперативната информация, с която разполагахме", каза той и си припомни сътрудничеството с италианските власти по случая през 2012 г., когато беше министър на вътрешните работи.

Още: Журналист не изключва Брендо да е бил информатор на службите

"При неговото задържане, което Брендо не очакваше, намерихме в автомобила му доклад, който беше предоставен от италианските власти на българските. Вътре имаше 14 или 18 телефона. Той контактуваше с различни негови партньори на права линия. Успяхме, заедно с италианските власти, да задържим цялата организирана група на територията на страната, след което бяха предадени. Някои излежаха своите присъди. Ако проследете задържаните лица по делото "Брендо", ще видите, че сега някои от тях са решаващи фактори в местната власт", разказа той.

Снимка: БГНЕС, архив

Припомняме, че по-рано днес Брендо поиска да излежи всичките си присъди у нас, след като преди ден се предаде доброволно в Централния софийски затвор.

"Може да не е в добро здравословно състояние и с това предаване ще получи някакво лечение. Възможно е и да има притеснения за живота си. При добро поведение тук, той може да бъде предсрочно освободен", каза Цветанов по повод желанието на "кокаиновия крал".

Още: "Консумираме отвращение към политиците": Говори Цветан Цветанов (ВИДЕО)

Ако Брендо проговори, притеснения трябва да имат тези, които през годините са го покровителствали и не предприеха никакви действия, за да се види какви са инвестициите, направени от негова страна, заяви бившият вътрешен министър.

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес