Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Членове на комисията за Нотариуса и Петьо Еврото тестваха връзката с Цветан Василев (ВИДЕО)

15 август 2024, 15:05 часа • 994 прочитания

Членове на комисията за Нотариуса и Петьо Еврото тестваха връзката с Цветан Василев

С него успя да се свърже депутатът от ПП-ДБ Надежда Йорданова. В залата присъстваха и народни представители от "Възраждане".

Днес той е едно от поканените лица, които трябва да бъдат изслушани пред временната комисия, но в момента заседанието се бави, тъй като депутатите продължават работа в пленарна зала. 

Правилникът на парламента забранява комисии да се провеждат, докато тече пленарно заседание. 

Има ли саботаж?

Част от членовете на комисията обаче смятат, че комисията се саботира нарочно, тъй като работата в пленарна зала върви бавно, а депутатите днес излизаха многократно в почивки.

Припомняме, че от зала Георги Георгиев от ГЕРБ, който ръководи заседанията на временната комисия, бе категоричен, че тя ще се проведе. В сайта на парламента също така е обявено, че комисията ще се проведе 15 минути след края на пленарното заседание.

В дневния на комисията е предвидено още изслушване на бившия председател на ВКС Лозан Панов, един от председателите на ДПС Делян Пеевски и вътрешния министър Калин Стоянов. ОЩЕ: „Възраждане“ заговори за саботаж на изслушването на Цветан Василев в НС

Работата на комисия

Припомняме, че комисията беше създадена в началото на юли с подкрепата на 117 депутати. Целта й е да установи всички факти и обстоятелства за дейността около групата на Мартин Божанов - Нотариуса и Петьо Петров - Еврото.

На предходно заседание депутатите от комисията приеха абсолютно всички предложения за изслушвания. 

Комисията вече изслуша лидерът на "Да, България" Христо Иванов, който отрече да има влияние в съдебната власт.

Имаше решение на изслушване да бъде поканен Делян Пеевски, тъй като от АКФ твърдят, че има връзка между него Петьо Еврото и Мартин Божанов - Нотариуса. Той обаче се появи появи в едно от заседанията и отрече тези твърдения, позовавайки се на справка на прокуратурата. Част от депутатите от комисията обаче искат той да бъде изслушан и да му зададат въпроси.  ОЩЕ: Връзката на Пеевски, Нотариуса и Пепи Еврото: Разкрития от журналиста Николай Стайков (ВИДЕО)

Комисията реши още да изслуша съпругата на Петър Петров - Любена, Цветан Василев, Лозан Панов, както и вътрешния министър Калин Стоянов и редица други. ОЩЕ: Изслушват Цветан Василев в комисията "Нотариуса"

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес