Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България открива почетно консулство в Гватемала

29 април 2020, 12:47 часа • 3196 прочитания

Министерският съвет прие решение за откриване на почетно консулство на Република България в Република Гватемала, със седалище в град Гватемала и с консулски окръг, обхващащ територията на страната.

За почетен консул на Република България в Република Гватемала ще бъде назначен Хуан Карлос Карраско де Грооте. Той е адвокат със солиден опит, понастоящем е съдружник в "Central Law Гватемала", председател е на Американската търговска камара в Гватемала и е заместник-председател на Асоциацията на Американските търговски камари в Латинска Америка, подразделение на Търговската камара на САЩ във Вашингтон. В периода 2009- 2012 г. е бил председател на Борда на директорите на Американската търговска камара в Гватемала.

Хуан Карлос Карраско де Грооте разполага с широк кръг от контакти и авторитет в политическите и делови среди в Гватемала.

Междувременно Министерският съвет прие решение за назначаването на Михаил Делчев за почетен консул на България в Дания, със седалище в гр. Ебелтофт, и консулски окръг - регион Централна Ютландия.

Михаил Делчев е български музикант и диригент, който живее и работи в Дания от 30 години. Той работи за популяризирането на българската култура и музика в Дания. Основател и ръководител е на 3 женски хора за български фолклор в Дания.

 

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес