Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бъчварова: Пеевски държи Калин Стоянов да остане, за да го използва в битката за ДПС

20 август 2024, 08:30 часа • 1613 прочитания

Пеевски държи Калин Стоянов да остане, за да го използва в битката за ДПС. Това смята бившият министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в сутрешния блок на бТВ. 

Припомняме, че президентът Румен Радев отказа да подпише указа за назначаване на служебния кабинет заради участието на вътрешния министър Калин Стоянов в него. ОЩЕ: Кабинетът "Грънчарова" се провали заради Калин Стоянов, скандал с президента Радев (СНИМКИ и ВИДЕО)

Кризата в ДПС и Калин Стоянов

Бъчварова обърна внимание, че всъщност става въпрос за едни още два месеца, в които Калин Стоянов да е министър.

"Страстта, с която Стоянов се налага показва, че извън това има нещо друго. Струва ми се, че ключът е сложните отношения, които същестувват в ДПС. Той е залог, че една от страните, вероятно тази на Пеевски, много държи той да остане, за да бъде използван", смята Бъчварова. 

"Някой трябва да му каже на глас, че при така създадената ситуация няма смисъл да се бори", смята Бъчварова. Според нея най-разумното решение е да бъде преназначен Димитър Главчев в кабинет, който Калин Стоянов не присъства. 

Политическият натиск

Бъчварова коментира и действията на кандидат-премиера, която се оплака от политически натиск Калин Стоянов да не фигурира като служебен вътрешен министър, заради което тя подаде сигнал до главния прокурор Борислав Сарафов.

"Как трябва да класифицираме протестът на униформени полицаи под прозорците на президентството?", попита Бъчварова. Според нея това е видима проява на политически натиск по отношение на президентската институция. ОЩЕ: Грънчарова призна за политически натиск, подава сигнал до Сарафов (СНИМКИ)


Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес