Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП търси партньорства извън "Лява България", дори с Атака и ПФ

10 април 2015, 16:34 часа • 7424 прочитания

За предстоящите избори БСП ще търси партньорства с партии извън коалицията "Лява България", заяви председателят на Градския съвет на левицата в София Калоян Паргов. "Още през януари заявихме това наше желание, припомни той. - Говоря за прогресивни и патриотични сили. Не изключваме възможността да си партнираме с АБВ, с Движение 21, на места в някои райони може дори с "Атака", ако те подкрепят нашия кандидат, както и с представители на Патриотичния фронт".

Калоян Паргов се пошегува с водещия на сутрешния блок по TV7, че е пропуснал да попита госта му Гроздан Караджов от Реформаторския блок дали десните ще се явят на местните избори заедно или като отделни партии - ДСБ, СДС... "Гроздан Караджов изрази надежда, че ще се явят като Реформаторски блок. Но аз лично не съм убеден, че ще бъде така, коментира Калоян Паргов. - В рамките на тяхната коалиция и на това управление се наблюдава пропускване. Но това си е техен проблем".

В тази връзка Калоян Паргов беше попитан от водещия дали на места в страната БСП не би направила партньорство с някоя от партиите от Реформаторския блок: "Нищо не казвам, само споменавам, заяви лидерът на столичните социалисти. - Същото важи и за Патриотичния фронт като състав от политически партии. Тук не целим разцепление на централно ниво в коалициите, а партниране по места с оглед споделянето на общи принципи за управление на съответните градове".

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес