Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП: Главчев не може да даде гаранция за безпристрастност, не е удачният кандидат

22 август 2024, 13:38 часа • 1043 прочитания

Изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров заяви, че за партията Димитър Главчев не е "удачният" кандидат за служебен премиер.

Днес, 22 август, президентът Румен Радев посочи досегашния министър-председател като ръководител и на следващо служебно правителство след патовата ситуация, в която държавата се оказа с провала на кабинета на Горица Грънчарова-Кожарева.

Зафиров с критика към Главчев

"Категорично смятаме, че той не трябва да бъде премиер", заяви Зафиров пред медиите. "Обсъдихме го и на бюрото – отказът му да даде категоричен отговор дали ще остане този министър, потвърждава нашата констатация, че г-н Главчев не може да даде гаранция за своята безпристрастност". 

Снимка: БГНЕС

Става въпрос за Калин Стоянов, заради когото Радев не подписа указ за назначаване на кабинета "Грънчарова". Днес Главчев заяви, че всички очаквания ще бъдат "оправдани".

Още: Радев призова Главчев да обмисли внимателно имената на министрите. Той: Очакванията ви ще бъдат оправдани

"И заради днешното му действие, и заради политическата му биография, свързана с една определена политическа сила, смятаме, че той не е удачният кандидат", каза Зафиров за Главчев, припомняйки, че той бе депутат и председател на парламента от ГЕРБ. "Но пък се съобразяваме с неграмотните и некадърни промени в Конституцията. Очакваме от тези партии (ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС) не просто да се извинят, а да спрат да се изживяват като някакъв морален стожер и последна инстанция", заяви настоящият ръководител на БСП.

Още: Зафиров: Президентът не допусна Калин Стоянов да се промъкне като вътрешен министър

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес