Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"БСП без Нинова" срещу "Зафиров е позор": Напрежение на "Позитано" преди Националния съвет (СНИМКИ и ВИДЕО)

01 септември 2024, 11:17 часа • 3437 прочитания

Протест в подкрепа на председателя в оставка Корнелия Нинова се провежда пред централата на БСП. От снощи са събрани 400 подписа от цялата страна в подкрепа на исканията на протеста, твърдят симпатизантите на досегашния лидер.

Симпатизантите скандираха „Нинова“, „БСП без Пеевски“, „Зафиров къде си?“ и "Зафиров - позор за БСП" и призоваха Изпълнителното бюро на партията да подаде оставка.

Плакати на фасадата на централата срещу Нинова бяха скъсани от симпатизантите й, въпреки намесата на охраната на сградата. Те бяха закачени сутринта от младежите на БСП. Стигна се и до блъскане на делегати на Националния съвет.

Пред сградата има засилено полицейско присъствие, а плътен кордон пази входа към централата на социалистите. Самата Корнелия Нинова също дойде преди минути на Националния съвет.

След като подаде оставка, тя не е присъствала на заседанията, но е получила специална покана за днешния съвет, тъй като уставът предвижда, че всеки партиен член има право да присъства, когато се обсъжда партийното му положение и дейност.

Припомняме, че днес социалистите ще решават каква мярка да наложат на досегашния лидер и приближените й. Обсъждат се два варианта - изключване от партията или едногодишно наказание. 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес