Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Борисов водеше директна политическа агитация в изборния ден", смята Велислав Величков

21 ноември 2021, 20:56 часа • 8246 прочитания

"В продължение на пет минути гражданинът гласоподавател Бойко Борисов водеше директна политическа агитация в Изборния ден и в ефира на Националната телевизия. Гражданинът Борисов днес не е кандидат в изборите и дори няма свой кандидат, защото "Ректорът на ректорите", както той нарече Анастас Герджиков, е издигнат от Инициативен комитет". Това написа във "Фейсбук" адвокат Велислав Величков от "Правосъдие за всеки".

Няма да коментирам изричната забрана за агитация в деня за размисъл и Изборния ден, тя е ясна и категорична. Няма и да коментирам явната лъжа, повторена два пъти, че проф. Герджиков е "кандидатът на ректорите" в България", написа още Величков.

Според него ЦИК "явно има почивен ден в Изборния ден и не забелязва най - сериозното нарушение за агитация в последните 20 години, но забеляза бързо това на Кирил Петков миналата неделя и го санкционира". 

Адвокатът завърши публикацията си така:

"Тук пак си спомням за култовата реплика от оня чудесен наш филм: За кучета и котки може, за прасета не може!". Та така, прасетата винаги са били фаворизирани в кочината, която понякога наричаме държава, за съжаление! А как пък един въпрос нямаше от журналистите към бащицата", някой да му,каже колко грубо нарушава Закона с това си пространно изказване!? Тъжно.Но пък тази срамна ера очевидно приключва, и това е добрата новина!".

Припомняме, че по-рано ЦИК отхвърли всички внесени жалби за агитация в изборния ден срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Причината - бил е внесен проект за решение за установяване на нарушение, но не е събрано необходимото мнозинство. Пълният текст на решението на ЦИК - ТУК!

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес