Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов с нови хвалби за Пеевски: Той беше моторът на споразумението с енергетиците

22 октомври 2023, 15:00 часа • 2897 прочитания

Делян Пеевски беше мотора да се подпише споразумението с миньорите и енергетиците. Той свърши цялата работа, за това с него поискахме отчет от правителството дали то се изпълнява. Това заяви в Добрич лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

Още: "Винаги двама, винаги": Борисов и Пеевски искат отчет от премиера за сделката с миньорите

Той съобщи още, че парламентарните групи ще проведат утре среща по повод предложението на партия ГЕРБ за отпадане на дерогацията на „Лукойл. 

Дерогацията на "Лукойл"

Според него правителството не предприема никакви стъпки по отношение на покачващата се непрекъснато цена на горивата, докато тази на петрола стои непроменена. 

Още: НАП изпра бащата на бившата манекенка от "Барселонагейт"

Тъй като от години вече имаме дерогация, поевтиня ли нафтата, поевтиня ли бензина, попита Борисов. Сега е страшен страх, защото ние след седмица ще предложим да няма дерогация. Към газа всички сме единни и слагаме такси. Прави впечатление обаче как месеци наред нашето правителство нищо не прави срещу „Лукойл“. Цената на петрола стои непроменена, а цените на горивата у нас пак са до небесата, коментира той.

Кой позволява, след като Лукойл работи с дерогация вече толкова години, горивата да поскъпват вместо да поевтиняват и къде отива разликата от близо един лев, попита още Бойко Борисов. 

Финансовата политика на правителството

Той разкритикува и финансовата политика на кабинета, който партията му подкрепя. От три години дефицитът на страната е над 3 %. И вие свикнахте с това. Но това означава дефицит в джоба на българите с над 5 милиарда, огромни харчове и никаква финансова дисциплина, добави Борисов. 

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес