Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов призова Кирил Петков да спре с припряността и с медийните изяви (ВИДЕО)

01 март 2024, 10:00 часа • 4338 прочитания

Бих призовал да спрат медийните изяви най-вече. За няколко дена ли става въпрос припряност при положение, че вчера ясно обясних", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента по повод съмненията на Кирил Петков, че партньорите му саботират процеса на преговорите. 

Припомняме, че вчера Петков заяви, че е скептичен към намеренията на ГЕРБ да се разберат. Като аргумент съпредседателят на ПП-ДБ изтъкна графика, който беше представен от Борисов. ОЩЕ: Петков е скептичен към намеренията на ГЕРБ да се разберат (ВИДЕО)

"Готово е споразумението, 5-ти март го обявявам 12.00 ч. на партията, защото това не са хора, които могат да гласуват без да мислят. Разясняваме защо искаме коалиционно споразумение, а не сглобки", заяви Борисов. Според него Петков трябва да се замисли как би изглеждало едно прави телство и как биха отговаряли на въпросите в парламента. 

Борисов ще обсъди сглобката с партията си

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че има да обсъжда графика и споразумението с партията, която го е избрала за лидер и която е изкарала в парламента 69 депутати и без която не може да се случи нищо.

"Първо с нея трябва да съм наясно - искат ли или не искат подобна сглобка, да бъдем в нелегалност още 9 месеца и да си прехвърляме топката. Това не искам да се случва, не е държавническо, не е честно, аз винаги съм бил държавник в тази държава", заяви Борисов.ОЩЕ: Борисов: Европа работи с коалиционни споразумения, не със сглобки (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес