Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов не отстъпва от Рая Назарян: Не е оптимист за правителство (ВИДЕО)

19 юни 2024, 11:03 часа
Реклама

Ако ме питате дали съм оптимист, не съм. В никакъв случай не съм. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента за съставянето на правителство след като депутатите не избраха председател на Народното събрание, за което депутатите ще се съберат отново утре, тъй като заседанието беше прекъснато. 

ГЕРБ не отстъпва от Рая Назарян

Борисов бе категоричен, че ГЕРБ няма да отстъпи от кандидатурата на Рая Назарян за председател на парламента. Не е правилен принципа. Най-голямата партия, традицията е такава, получава председател на парламента и след това тръгват някакви процеси. Важен е принципът. Иначе за какво се явяваме на избори?", коментира още той. Лидерът на ГЕРБ подчерта, че в парламента всички са се изказали ясно и не вярва някой да има нужда от убеждаване. 

"По-добре ужасен край": Задават ли се нови избори?

"По-добре ужасен край веднага, отколкото безпринципни неща", категоричен бе Борисов. Според него обаче всички виждат как летим към нови избори.  ОЩЕ: Дежа вю: Парламентът остана без председател след първия опит (СНИМКИ)

ПП са безотговорни според Борисов

Борисов коментира още декларацията на Николай Денков, който се похвалил за успехите на предишното редовно правителство. "Успехите, които иска да си препише, са направени повече от нас, защото сме по-голяма партия и и беше лесно да бъде избран за премиер, защото ГЕРБ беше отговорна политическа сила. Сега имаме една безотговорна ПП, която иска да хвърля държават в хаос", каза Борисов. 

Той попита с кое основание и цялата им корупция, искат да се изявяват като ментора на обществото. ОЩЕ: "Борисов и Пеевски да не се правят на жертви! Няма зад кого да се скрият": ПП-ДБ с остра декларация

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес