Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Концентрираме се в първия мандат, той е единствено възможен (ВИДЕО)

20 юни 2024, 12:06 часа

Ние ще се концентрираме в първия мандат, защото той е единствено възможен. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента след избора на Рая Назарян за председател на 50-ото Народно събрание. 

Реклама

Припомняме, че това се случи само преди минути с гласовете на ГЕРБ, ДПС и ИТН, с което се отупши работата на Народното събрание, тъй като този блокаж пречеше да стартира конституционната процедура за връчване на мандатите. ОЩЕ: ГЕРБ, ДПС и ИТН избраха Рая Назарян за председател на Народното събрание (СНИМКИ)

Ще върне ли жеста на ИТН при третия мандат

Борисов благодари на Слави Трифонов и ИТН за подкрепата. На въпрос дали би върнал жеста за подкрепата към Рая Назарян, Борисов отговори: "Не бих върнал на никого никакъв жест, защото такъв не е поискан. Имаме първи мандат, който избирателите с над 11% разлика искат от ГЕРБ", добави още той. 

Очаквал е подкрепа от ПП-ДБ

Лидерът на ГЕРБ обясни, че е тайно се надявал този жест да бъде направен от ПП-ДБ и затова е изпратил Деница Сачева и Теменужка Петкова при тях. "За съжаление те са се капсулирали", смята още той. ОЩЕ: Обрат: ИТН няма да подкрепи кабинет с мандат на ГЕРБ или ДПС - Слави Трифонов иска папката с третия мандат

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес