Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов каза ще се счупи ли сглобката, ако падне дерогацията (ВИДЕО)

10 ноември 2023, 14:16 часа • 2659 прочитания

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира дали ще се счупи сглобката, ако падне дерогацията на руския петрол

Според него този въпрос дори звучи смешно. "Трябва да падне правителството, за да продължи някой в чужбина да се възползва?", каза лидерът на ГЕРБ. По думите му обаче ПП-ДБ си късат ризите и заплашват, че ще падне правителството, ако се махне дерогацията.  ОЩЕ: Добрев отново ще предложи отпадане на дерогацията: Защо "Лукойл" им е толкова мил? (ВИДЕО)

Борисов вярва на премиера

Борисов каза, че вярва на премиера Денков, че никой в България не се е възползвал от дерогацията. ОЩЕ: Рибарски: Внезапното прекратяване на дерогацията не е разумно (ВИДЕО)

„Някой друг се е възползвал извън България, което също ви го говорихме. Моите очаквания бяха още от преди година и половина ще се спре ограбването от джобовете на българите от бензина и нафтата. Вие сте го чули около 1200 пъти от мен и около 2000 пъти от Делян Добрев. През цялото време ни се обяснява как това не е вярно и че това са политически и други закачки", посочи Борисов. ОЩЕ: Заради "Лукойл" и руския петрол: ЕК започва разследване срещу България

Защо го има правителството?

Борисов обърна внимание на войната в Израел, както и тази в Украйна. „Правителството го има заради геополитическата обстановка. Изключително важно е стоим в този евроатлантическия блок силни, единни, яки и да продължим обновлението на армията", заяви лидерът на ГЕРБ. ОЩЕ: Пеевски: Дерогацията трябва да отпадне веднага (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес