Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов иска от сега да започнат разговорите за възможни управленски коалиции (ВИДЕО)

09 август 2024, 10:12 часа • 1807 прочитания

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова партиите да започнат от сега да говорят за възможните управленски коалиции. 

Според него идеята е да не се получава анахронизъм последните да се държат като първи и да искат да управляват и другите да са им длъжни.

"Нали смисълът на демокрацията е народът да се произнесе и този, който събере най-много да предлага условията", заяви лидерът на ГЕРБ. 

Той коментира и думите на Станислав Балабанов от ИТН, че едва ли не всичко можело да мине миналата седмица в техния мандат. "То можеше да мине преди три седмици, когато логично беше първата политическа сила да направи каибнет. Не е логично, а и се оказва на практика по-важно да си последен, предпоследен, тогава ти идва силата да искаш всички да те подкрепят", смята Борисов. 

Първи думи за новия служебен премиер

Лидерът на ГЕРБ коментира и новината от днес, че Горица Грънчарова -Кожарева се е съгласила да стане служебен премиер. Той заяви, че не я познава. 

"Когато избирахме Сметната палата, тя беше от квотата на БСП. Ще видим следващите й ходове", посочи Борисов. 

По думите му служебното правителство има свои ангажименти. "Да си ги изпълняват, а ролята на партиите е да спечелят изборите. Разбирам управлението да влезеш в официалния вход. Когато през задния вход, който по принцип, е за изход, непрекъснато влизаш да управялваш, аз него разбирам.  Поздравявам я с назначението, щом е събрала доверието на президента от толкова много кандидати и й пожелавам успех. Разглеждаме всяко едно правителство или като управляващи или като опозиция", добави Борисов. ОЩЕ: Коя е Горица Грънчарова-Кожарева, посочена от президента за служебен премиер?

Трябва ли да остане Калин Стоянов?

Лидерът на ГЕРБ коментира и дали в служебния кабинет трябва да остане вътрешния министър Калин Стоянов. "Не мога да кажа, че Калин Стоянов по някакъв начин е предопределил изхода на последните избори. Ще ви напомня един официален запис за "ние там правихме едно ала-бала с машините, с президента". Аз не съм го забравил", каза още Борисов. ОЩЕ: ПП-ДБ разкриха десетки хиляди купени гласове повече, посочиха за виновен Калин Стоянов

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес