Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов е под политическия чехъл на Пеевски: Ивайло Мирчев за правителство на малцинството

25 юни 2024, 08:19 часа

Правителство на малцинството трудно ще го бъде. По-скоро това е едно показъсняло политичско мъжкарство, което проявява Бойко Борисов. Той попадна под политическия чехъл на Делян Пеевски и Слави Трифонов. Това мнение изрази Ивайло Мирчев от "Да, България" в ефира на bTV.

Реклама

ОЩЕ: Бойко Борисов: ГЕРБ предлага правителство на малцинството

По думите му Борисов дава заден и предлага правителство на малцинството, за да може ИТН в третия мандат да се използва като смокиново листо и с малко депутати за цвят от "Величие" и БСП да бъде съставено правителство.

"Този сценарии е възможно да се случи и още в първия мандат, тъй като Пеевски е доста настъпателен и както много добре знаем, той няма мяра в исканията си към Борисов. Но реалистичния мандат е в третия, а и Борисов много добре знае колко зле изглежда коалиция с Пеевски", заяви още Мирчев.

ОЩЕ: Ивайло Мирчев: Осъден министър и депутат няма, но има много на трупчета. Трупчетата са при Пеевски

Според него спънката пред ГЕРБ за правителство е, че тя понесе загуби на изборите. "Те имат по-малко мандати, а очакванията на Пеевски и на Борисов бяха, че ще успеят по-лесно след изборите да направят мнозинство. Но това в моменат не може да се случи", коментира той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес