Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бориславова: Борисов тъжи по неприетите закони по ПВУ - забравил е вече, че преди два месеца с Пеевски лично ги блокираха

21 юни 2024, 13:25 часа
Реклама

"Борисов тъжи по неприетите закони по ПВУ (бел.ред. Плана за възстановявяне и устойчивост), но пък е много благодарен на ИТН. Забравил е вече, че преди 2 месеца той и Пеевски лично блокираха тези закони в ресорните им комисии".

Реклама

Това написа в профила си в социалните мрежи депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Лена Бориславова. Тя обобщи наблюденията си, след като се завърна в пленарна зала.

"В зала едни с други се борят българското Възраждане и Величие. БСП се борят с … БСП. ИТН следва целта си - да отвратят", пише тя.

Още: "Не ни слагайте в един кюп": Денков вижда партии, които умишлено рушат доверието в парламента (ВИДЕО)

Бориславова подчерта още, че ПП-ДБ внася закон за изменение и допълнение на закона за защита на лицата, подаващи сигнали за корупция и злоупотреби. "Защото този закон трябва да се приеме без ограничения в защитата на сигналоподателите. Защото само така ЕК ще отпуши процеса по второто плащане по ПВУ. Защото това е смисълът да сме в НС", пише още бившата шефка на кабинета Петков.

Още: Христо Иванов: Започнахме да се износваме, ръсихме не особено адекватни опорки

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес