Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бойко Борисов: ГЕРБ предлага правителство на малцинството

24 юни 2024, 10:17 часа

"Носим си отговорността и ще предложим правителство най-вероятно след като разговаряме с другите колеги и то ще бъде на малцинството", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите след консултациите в президенството.

Реклама

Той заяви, че очаква подкрепа от всички отговорни хора, които не искат да отидем на избори. Лидерът на ГЕРБ определи изборите като лош вариант. 

"Правителство може да се случи само с първия мандат. Отнасям се с голямо уважение към колегите от ИТН и към всички останали, но нашите избиратели, когато са ни наредили 11% пред другите не са искали да получават Денков, нито който и да било друг", каза лидерът на ГЕРБ.  ОЩЕ: "Ще говорим с всички": ИТН настоява за третия мандат за да състави експертно правителство

Има ли друг вариант?

"Другият вариант е да се смени избирателната система. Без това всички обичате да ходите на Гърция. Гръцката избирателна система ми харесва", каза лидерът на ГЕРБ.

Той смята, че при тази избирателна система, са взети депутати от ГЕРБ и са прехвърлени на по-малките партии. "Това ни постави в невъзможност да направим такова стабилно правителство", заяви Борисов.

Кой ще е премиер?

Лидерът на ГЕРБ коментира, че той няма да е кандидат за премиер."Бил съм три пъти, но четвърти мандат мисля, че е в повече", каза Борисов. Той обаче каза, че най-вероятно ще дойде да вземе папката с мандата. ОЩЕ: Борисов при Радев: На практика няма как да се състави правителство

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес