Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Близнашки: Ще водим борба в подкрепа на кандидатурата на Кристалина

13 август 2014, 12:50 часа • 16858 прочитания

Ще водим борбата за подкрепа на кандидатурата на Кристалина Георгиева за за върховен представител по въпросите на външната политика на ЕС. Това каза на пресконференция в Министерски съвет служебният министър-председател проф. Георги Близнашки, предаде „Фокус”.

„На днешното заседание бяха обсъдени проблемите с бедствията, породени от пороите. Те продължават да са в центъра на вниманието на Министерски съвет. Предстои обновяване състава на Комисията по бедствия и аварии, на която председател ще бъде служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов. Ще вземем утре решение за средствата, с които ще подпомогнем на бедстващите. Съставът на комисията ще бъде качен на сайта”, обясни проф. Близнашки.

Той каза още, че Кристалина Георгиева е била гост на днешното заседание, като е споделила своите виждания за положението на България. „Тя ще посети Мизия днес, ще даде пресконференция и ще отговори на всички въпроси. Разговорът с нея беше изключително полезен”, поясни проф. Близнашки.

По думите му, във връзка с нейната кандидатура за комисар, отново е било обсъдено положението и по този въпрос. „Имаме своите шансове, които не са никак малки. Ще водим борбата за подкрепа на нейната кандидатура. Готов съм да се обърна и към Сергей Станишев. Мобилизираме всички български евродепутати”, добави проф. Близнашки. Според него Кристалина Георгиева е направила много за бедстващите във Варна. „Мисля,че е редно тя сама да представи това, което е направила. Тя ще бъде втори мандат и самият факт от това е, че тя има един изграден авторитет – мисля, че не сбъркахме с тази кандидатура”, допълни проф. Георги Близнашки.

Относно американската фирма „Уестингхаус”, служебният министър-председател каза, че в момента проучват ситуацията около нея, тъй като има нужда от допълнителен анализ. „По този въпрос не сме взели окончателно решение. Другата седмица ще говорим по-подробно”, каза още проф. Георги Близнашки.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес