Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Bird: Костадинов е придобил имот пред къщата си за 2 евро на квадрат

01 август 2023, 17:45 часа • 4433 прочитания

Лидерът на проруската партия "Възраждане" Костадин Костадинов е закупил близък до къщата му имот, с площ 1089 кв.м., само за 4500 лева или 2,11 евро на квадрат. Това съобщава сайтът Bird.bg.

Сделката е станала в края на декември 2022 г. и е на името на майката на Костадинов. Цената е изключително занижена за такъв тип имот в регулация, във вилна зона с панорама към Варненското езеро.

Анализ на Bird.bg показва, че подобни парцели в района са обявени в момента за продажба на цени между 10 – 20 евро/кв.м.

Сделка по Коледа

От обявление на общината се разбира, че за имота е правена обстоятелствена проверка за ПИ ид. № 38354.502.280, поискана чрез пълномощник от Росица Карабожилова. Това е станало през есента, след което на 19.12.2022 г. на Карабожилова е издаден констативен нотариален акт по обстоятелствена проверка. Дни по-късно, точно преди Коледа, на 23.12.2022 г. Росица Карабожилова продава парцела на Еленка Костадинова – майка на Костадинов. Още: Общественици: Прокуратурата да се задейства за разпускане на "Възраждане"

Пореден скандал около Костадинов

Припомняме, че по-рано тази година стана ясно, че за около година като депутат председателят на "Възраждане" е успял да изплати около 110 000 лв. от кредитите си за къща и кола. Според декларираното това е станало "от заплата". Сумата обаче надвишава доходите му като депутат,

Освен това около него витае и въпросът пропуснал ли еда декларира гараж и пристройка на къщата си във Варна. Подробности за този случай четете в този материал.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес