Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бели знамена и призиви за промяна: Младежите от БСП искат незабно оставката на Нинова (ВИДЕО)

10 юни 2024, 17:45 часа
Реклама

Младежкото обединение на БСП иска незабавната оставка на Корнелия Нинова. В централата на партията младежите организираха своеобразен пърформанс, като спуснаха бели знамена с призиви за промяна от прозорците на "Позитано" 20.

Нинова да последва примера на Христо Иванов

"Резултатът на БСП беше катастрофален. Искаме незабавната оставка на Корнелия Нинова като председател на БСП. От 2017 г. до днес тя загуби 800 хил. гласа в подкрепа за БСП. Това не може да продължава така повече. БСП е на ръба на оцеляването. Това е дъно и някой трябва да поеме отговорност. Тя винаги се поема от председателя. Така е по света, така трябва да бъде и в България. Вече дори видяхме, че на други партии председателите подадоха оставка. Надявам се, че Корнелия Нинова ще последва този пример и ще си подаде оставката след тази катастрофа за БСП", каза лидерът на Младежкото обеденине на БСП Габриел Вълков пред медиите.

Искат спешен конгрес 

Младите социалисти искат незабавно свикване на Националният съвет на БСП, който от своя страна да свика конгрес, тъй като по устав това е органът, който може да гласува оставка на Нинова. Младежтие имат план най-висшият орган на партията да избере временен председател на партията до провеждането на пряк избор. ОЩЕ: "Ако трябва курбан, ето курбан": Христо Иванов подаде оставка (СНИМКИ и ВИДЕО)

Младежите са против бившите кадри на СДС в листите

Евгени Филипов, който ръководи младежката структура на БСП в София, отбеляза, че партията е достигнала историческо си дъно.

"Вярваме, че имаме нужда от нови личности, авторитети, интелектуалци, доказани професионалисти, защото досега ни се предлагаха бивши председатели на Младежкото СДС", добави Филипов. Припомняме, че Калоян Методиев, който е бил в редиците на СДС, бе втори в листата на БСП в 25-ти МИР София град. ОЩЕ: Нинова изрази притеснение от ниската избирателна активност

Видео може да видите ТУК.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес