Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атанас Зафиров: Клиентелата напуска БСП

13 февруари 2023, 21:01 часа •
Реклама

Заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров определи напускането на 50 членове и кмета на Перник Станислав Владимиров от партията като оздравителен процес. По този повод в студиото на "Още от деня" по БНТ той посочи, че "клиентелата напуска БСП".

По думите му по-голямата част от партийната организация в Перник е на практика част от общинската администрация и като такава участва в нечистоплътни опити за смяна на ръководството, смяна на председателя на БСП в опит да бъде изпълнена политическа поръчка, която нямаше как да се случи.

"Ясни са, знаем ги и сценаристите, знаем и поръчителите - същите хора, които вчера се опитаха да опорочат и конгреса на партията. Част от тях ги видяхме наредени на другия ден на една маса в обявяването на нов политически проект. Целта беше БСП да стане една послушна партия, която да бъде направлявана лесно в различни посоки", подчерта Зафиров. Според него действията на тези хора, които отдавна не работят за БСП, ще мобилизират партията. 

На въпрос с кого ще се коалира БСП Атанас Зафиров посочи, че това ще покажат резултатите от изборите, както и допитването, което ще направят до цялата партия под формата на партиен референдум. "При всички положения това ще бъдат партии, които защитават българския национален интерес", категоричен беше зам.-председателят на БСП.

И отрече вариант, при който да участват заедно с ПП "Възраждане" в управление. Но когато става въпрос за национален интерес, както е това за въвеждане на еврото и когато това кореспондира с тяхната последователна позиция за еврото, против което те не са, но са за въвеждане, когато има пълните гаранции, че няма да удари по джоба и по благосъстоянието на българския гражданин и българския бизнес.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес