Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атанас Атанасов: За какво джентълменско споразумение говори Борисов?

21 септември 2024, 11:10 часа • 840 прочитания

"Провалът на ротацията беше краят на джентълменството. Не знам за какво ново джентълменско споразумение говори Борисов. Защото в момента можеше правителството на г-жа Габриел да работи."

Това заяви лидерът на "Демократи за силна България" Атанас Атанасов в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

По думите му ДСБ имат план как да се сложи край на политическата криза в страната. "ПП-ДБ се бори за първа политическа сила, имаме план как да се преодолее политическата криза, обясни Атанасов. Този план бе изработен от ДСБ", уточни той.

Ген. Атанасов смята, че трябва да сме мното внимателни по отношение на войната в Близкия изток. "По някакъв начин се опитват да ни ни натопят там в тази афера и мисля, че българската държава няма никакво отношение към този проблем", каза той по повод вчерашното съобщение на ДАНС, че през България нито влизат, нито излизат гърмящи пейджъри и уоки-токита.

Още: Българската следа за пейджърите за "Хизбула": Адрес със стотици фирми (СНИМКИ)

"Някакви преводи може да са правени през частни банки, нека институциите да ги изясняват, да не си навлечем някаква беля на главата. Аз не желая да коментирам. Война се води в Близкия изток. Убиват се хора, инфраструктура се руши. Страшно е там. Нещо подобно е това, което става в Украйна. И международната общественост, великите сили трябва да полагат някакви усилия тези конфликти да бъдат прекратявани. Защото човешкият живот е най-голямата ценност в демокрацията", посочи още ген. Атанасов.

"Няма да коментирам разцеплението на ДПС, тази партия се разцепи от преяждане с власт", каза още той.

Като първостепенна задача той посочи "да се търси човек, който е равноотдалечен от партиите, но има политическа култура. Обединителна фигура, чрез която да стартира създаването на правителство".

"Нямаме си доверие с ГЕРБ", подчерта лидерът на ДСБ.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес