Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атанас Атанасов: Коалицията реши да се проверят всички служители на службите за лоялност

02 юни 2022, 18:39 часа

"Едно от нашите действия на Демократична България по декларацията, която ние прочетохме в Народното събрание за путинизация е да се взаимстват от нашите съюзници, от службите на партньори, има цели програми за това да бъдат проверени за лоялност всички служители на специалните служби и това нещо ще бъде направено без да вдигаме шум". Това съобщи съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов в предаването "Лице в лице" по БТВ, като допълни, че  предложението е обсъдено на коалиционен съвет и премиерът се е съгласил с него.

Реклама

"Наложително е да се случи това, защото виждаме, аз, разбира се, с професионално око го виждам и го усещам как в определени моменти просто или изтича информация или се действа дезинформационно или даже има хора от службите, които извършват действия, с които дестабилизират властта“, допълни той.

"Не е възможно в условия на демокрация да се национализира "Лукойл", но отново ние от Демократична България години наред настояваме за това да има прозрачност по отношение на приходите на рафинерията и да се установи защо не плащат данъци. Аз съм изумен от тая работа, а измерителни уреди са необходими и проблемът с данъчните складове, защото данъчните складове са собственост през различни фирми“, каза още Атанасов.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес