А.Райчев: Този вот на недоверие е предвидим като мечката, която трябва да оцелее още 45 дена и ще заспи

24735
А.Райчев: Този вот на недоверие е предвидим като мечката, която трябва да оцелее още 45 дена и ще заспи
Снимка: БГНЕС

Този вот на недоверие е предвидим като мечката, която трябва да оцелее още 45 дена и ще заспи, и ще прескочи зимата. Това каза пред бТВ социологът Андрей Райчев в разговор със социолога Цветозар Томов.

Днес протестиращите бяха малко, всичките поискаха оставка на Орешарски, контрапротестиращите също бяха малко, поискаха оставка на Плевнелиев, Борисов внесе 101-ви вот на недоверие, това са новините и за другата седмица. Ние просто зациклихме, каза Райчев. Според него, Волен Сидеров може да оттегли подкрепата си и да събори правителството. "Това ще го направи, когато види Борисов слаб. Няма коалиция между Атака, БСП и ДПС, те имат съюз по въпроса за Борисов, те чакат Борисов да стане слаб", подчерта Райчев. Той уточни, че рубиконът, който ще спре цикъла на страната, са европейските избори през май месец.

От своя страна социологът Цветозар Томов подчерта, че в рамките на една година очаква оставка на правителството. "Защото не е възможно да се управлява страната така, както се управлява сега продължително време. Много по-същественият проблем е потъването на България. Вие виждате, че това правителство не може да се справи с бежанската вълна. Наистина нищо не могат да направят, защото всичко е разпаднато, няма държава", коментира Томов. Според него, единственото, което се прави, е че се купува власт. "Страната живее на червено и затова тази власт е обречена. Можем ли да продължим да се самоуправляваме по този начин", запита Томов. В БСП още малко ще се хванат гуша за гуша, вижте вътрешните им противоречия, посочи социологът.

Райчев заяви, че не е достатъчно, че има някакъв растеж, а хората обедняват по-бързо от растежа, смята Райчев. Години живеем, без да е ясно какво ще става, заяви социологът.

Томов пък каза, че държавата е рухнала институция и това е най-страшното за България. "Това се оправя с реформи, които тази власт не може да направи", подчерта Томов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика