Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Антон Славчев е кадър на Пеевски": ПП-ДБ събраха подписи за свалянето на шефа на КПКОНПИ (ВИДЕО)

09 август 2024, 12:22 часа • 1430 прочитания

ПП-ДБ са събрали подписи за отстраняването на изпълняващият длъжността председател на антикорупционната комисия. Това обяви депутатът от ПП-ДБ Лена Бориславова пред медиите в парламента. 

Какво следва?

"Имаме събрани 84 подписа, сред тях са тези на ПП-ДБ, на част от независимите депутати от "Величие", колегите от "Възраждане" също решиха да подкрепят. Очакваме да има мнозинство за свалянето", каза Бориславова. 

Депутатът от ПП-ДБ поясни, че днес са внесли искането с подписите, то трябва да бъде разпределено на парламентарната анткиорупционна комисия, която да се свика на заседание от нейния председател Георги Георгиев от ГЕРБ, след което да бъде включено в дневния ред на пленарната зала.

"Това може да стане както в рамките на следващата седмица, така и след депутатската ваканция в началото на септември", смята Бориславова. ОЩЕ: ПП-ДБ събират подписи кога ще падне първият сняг

Мотивите

Лена Бориславова представи и мотивите за свалянето на Славчев. 

"Антон Славчев е кадър на Делян Пеевски, както виждаме в множеството действия и бездействия на антикорупционната комисия", заяви Бориславова. 
Тя добави, че гласуването за отстраняването е мерило в това Народно събрание кои депутати как ще се определят.

"Може да видим дали има ГЕРБ без Делян Пеевски. Времето е достатъчно, за да се вземе това решение. Имаме всички фактори налице и всички основания защо г-н Славчев не трябва да оглавява повече антикорупционната комисия", добави Бориславова. 

По думите й начинът, по който функицонира комисията, укриването на информация и премахването на потенциални служебни премиери, са показателни. Не е тайна, че г-н Славчев е такъв кадър.

От ПП-ДБ коментираха и твърденията, че Славчев е спечелил конкурс за прокурор и че по този начин му правят услуга. "Да си подаде оставката. Явил се на конкурс, спечели конкурса за прокурор, а стои в антикорупционната комисия", добави Атанас Атанасов. ОЩЕ: КПКОНПИ има запори за милиарди, твърди Антикорупционният фонд

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес