Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Алианс за права и свободи" издига Румен Гайтански - Вълка за депутат от Сливен

13 септември 2024, 20:30 часа • 2770 прочитания

Румен Гайтански-Вълка, който в момента е следствения арест, ще бъде номиниран за кандидат-депутат от коалицията около Ахмед Доган - "Алианс за права и свободи" в Сливенски избирателен район, предаде БНР. Това е съобщил през медията председателят на партията в Сливен Владимир Мартинов. Номинацията вероятно ще бъде направена на областно събрание в понеделник.

По думите на Мартинов издигането на Гайтански е лично негово решение. "Ами кое ме накара? Така просто. Аз съм адвокат и чувството за справедливост при мен е така много силно развито. И виждайки ситуацията в България, това ме подтикна да номинирам именно Румен Гайтански", посочи той.

Още: Полицията е спряла лодка на Румен Гайтански в опит да напусне териториалните ни води?

По думите му другият мотив за издигането на бизнесмена е, че "той би бил успешен и в политиката. Той е един успешен и доказал се човек. Защо да не е успешна? На фона на тези депутати, другите, които са толкова "успешни".

"Отзвукът на хората е много отрицателен. Темата е много чувствителна и всички тези действия, които се правят в момента от страна на другия лагер въобще не се приема на добре", коментира още Владимир Мартинов.

Бизнесменът Румен Гайтански е един от тримата обвиняеми по аферата с необезпечения кредит в размер на 150 милиона лева, отпуснат през 2019 г. на фирма, свързана с Гайтански, от Българската банка за развитие.

 

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес