Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Александър Симов: Няма реваншизъм спрямо Нинова

20 юни 2024, 18:57 часа • 1383 прочитания

„Няма преврат и реваншизъм спрямо Корнелия Нинова. След подаване на оставка искаме да се свика национален съвет, да се избере неин заместник да изпълнява функциите до избор на нов председател.“ Това каза Александър Симов от БСП пред bTV.

Той уточни, че е имало предложение за наказание на Нинова, но това не е било гласувано и няма никакви намерения да се прави.

Още: Александър Симов: Заспахме с обещанието за светло бъдеще и се събудихме в индийска сапунка

„Наказание значи да няма право една за една година да се явява за партийни и обществени постове. Националният съвет не гласува нищо подобно. Няма никакъв реваншизъм, имаше такива предложения, но в крайна сметка не е решено нищо подобно, точно защото няма преврат. Има уставна процедура, по която БСП да излезе от кризата, в която е попаднала“, добави Симов.

Вчера бившият лидер на БСП коментира резултатите от изборите, като сравни кризата в партията с дворцов преврат. „Тежка загуба на изборите, катастрофални резултати, поех отговорност и подадох оставка. Някой нарече това, което се случи дворцов преврат. Дворцов преврат с пешки и пионки, защото зад това, което се случва в момента в БСП, стоят съвсем други сили“. Това каза бившият председател на БСП Корнелия Нинова.

Още: Корнелия Нинова: Най-много ме заболя от най-близките – Зафиров, Гуцанов, Вигенин

По думите ѝ през годините тя се е изправила срещу пет силни и големи групи, които са се обединили и случващото се с нея е естественият завършек. Тя подаде оставка като лидер на БСП след изборите на 9 юни.

Това не е първият път, в който Корнелия Нинова подава оставка. През 2021 година тя отново подаде оставка, но остана на чело, защото беше отхвърлена. През 2023 година оставката ѝ беше поискана от евродепутата Петър Витанов. Тогавашният служебен правосъден министър и член на БСП Крум Зарков го подкрепи.

Още: Калоян Методиев: Радев иска да вземе БСП

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес