Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

22 комисии ще бъдат сформирани в парламента

18 август 2021, 07:20 часа • 2139 прочитания

Според проекта за седмична програма парламентът ще обсъди създаването на 22 постоянни комисии. Това е записано в промените на правилника за работа на Народното събрание.

Очаква се депутатите да изслушат министъра на образованието за подготовката на образователните институции за посрещане на новата учебна година в условията на пандемия.

В проекта за  програма е включено и изслушване на министъра на енергетиката заради изтекъл срок за транспониране на Директива 2018/2011/ЕО, както и на министъра на транспорта за концесията на летище София.

Седмичната програма на парламента предвижда още изслушване на министъра на околната среда относно вноса, съхранението и оползотворяването на битови, опасни отпадъци и продукти от тях, както и справянето с проблема с незаконните сметища; на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по горите Александър Дунчев за управлението на ловните стопанства, ловните бази и договорите за управлението на ловните територии в Република Българи.

Планира се депутатите да обсъдят проект на решение за изготвяне и представяне на отчет на КЕВР относно изпълнението на бизнес-планове на ВиК операторите за периода 2017-2020 г. и одобряването на бизнес-плановете им за 2022-2026 г.

В петък парламентарният контрол ще започне от 9.00 ч. с разисквания по питането от народните представители Велизар Шаламанов и Калоян Янков към министъра на отбраната относно реализация на Програма за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на Република България 2032 и оценка на изпълнението на Програма за развитие на отбранителните способности на въоръжените ни сили.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес