Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

12 сътрудници със средно образование съветват депутатите - за образование, сигурност, енергетика

23 ноември 2022, 16:57 часа • 9286 прочитания

Ако са коректни данните от сайта на Народното събрание, нещатен сътрудник със средно образование консултира депутата Елисавета Белобрадова от "Демократична България" за проблемите в българското образование.

За тази длъжност е избрана Антония Георгиева Кенова, която във Фейсбук се представя като капачкосъбирач в "Капачки за Бъдеще" и буден гражданин в "Националния инициативен комитет за качествено и иновативно образование". Другият сътрудник на Белобрадова, Петя Натова-Георгиева – по организационни въпроси, също е със средно образование.

Със средно образование е и консултантът на Искрен Митев от "Продължаваме промяната" – Лъчезар Ставрев. Видно от публикуваните му декларации, 41-годишният Ставрев е бил главен специалист в Министерството на финансите, а преди това в Министерството на образованието и науката. Въпросният нещатен сътрудник е вписан като компетентен в областта "Сигурност".

За депутата Жечо Станков от ГЕРБ-СДС явно също не е нужно завършено висше за човек, който ще го консултира по въпросите на енергийната политика. За тази цел той е избрал Натали Бонева.

Ивайло Мирчев от "Демократична България" е наел Нихат Расим - със средно образование, да му сътрудничи по темите "Земеделие" и "Регионална политика".

Без висше е и консултантът по организационно-техническа дейност, свързана с участието на депутата Иван Петков (БСП за България) в Комисията по електронно управление и информационни технологии.

Със средно образование сред депутатските сътрудници са общо 12 души.

Без завършено висше за консултанти по различни въпроси са наели депутатите от ДПС Небие Кабак, която по младежки политики ще бъде консултирана от Младен Чакалов и Гюнай Хюсмен (със сътрудник Ергин Сали - по правата на човека и жалбите на гражданите); от БСП - Иван Ченчев (със сътрудник Красимир Андонов - по организационно-технически въпроси) и Ирена Анастасова (сътрудник Пламен Свиленов - организационно-технически въпроси); Илина Мутафчиева от "Демократична България" (със сътрудник Пламена Колева - по комуникация и координация) и Искра Михайлова от "Възраждане", чийто сътрудник по организационно-техническа дейност е Яна Динева.

ОЩЕ: Владислав Горанов, кметът на Симитли и Антоанета Цонева - сътрудници в парламента

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес