Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заря за 3-ти март затваря основен булевард в Пловдив, градът посреща празника с нови знамена

01 март 2019, 18:55 часа • 6885 прочитания

Движението по бул. „Шести септември” в Пловдив ще бъде спряно за националния празник 3-ти март, съобщиха от общината. Ограничението ще засегне участъка от кръстовището с бул. „Руски” до кръстовището с бул. „Цар Борис III Обединител”.

Причина за тази мярка е тържествената проверка-заря, която ще се състои на площад „Съединение“ по случай националния  празник 3 март. В церемонията ще участват военни формирования от гарнизон Пловдив. Заради затворения участък ще се променят маршрутите на цели 13 автобусни линии от градския транспорт. Това са номерата 6, 10, 11, 15, 20, 21, 22, 37, 44, 66, 93, 99 и 116.

По-рано днес стана ясно, че Пловдив ще посрещне празника с изцяло нови знамена. Екипи на „Чистота“ вече са подменили всички стари флагове. Така общо 300 нови знамена са разположени по входно-изходните артерии на Пловдив.

По 100 броя са поставени от националния трибагреник, знамето на Пловдив и флага на Европейска столица на културата 2019, който е с нова визия и в няколко цвята – син, жълт и червен. Тази година за пръв път бяха поставени и флагове на ремонтираното Коматевско шосе. Това стана възможно, след като тук беше поставено изцяло ново осветление. Така всички нови 75 стълба са украсени със знамената на България, Пловдив и Европейската столица на културата. Обновени са и големите трикольори на входовете на Пловдив.

Елин Андреев
Елин Андреев Отговорен редактор
Новините днес