Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Започна кандидатстването за детските градини в Пловдив

11 януари 2018, 07:50 часа • 733 прочитания

Започна кандидатстването за прием в първа група на детските градини в Пловдив за учебната 2018/2019 година. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от отдел „Връзки с обществеността“ на Общината.

За родените през 2015 година деца, които навършват 3-годишна възраст през 2018 г. и следва да постъпят в първа възрастова група в детските градини през учебната 2018/2019 година, първото основно класиране ще е на 17 май. Свободните места за него са 2027 и са публикувани на сайта на Системата за електронно централизирано класиране за прием на децата в общинските детски ясли и детски градини на територията на община Пловдив.

"Вече могат да бъдат подавани заявления за участие в класирането. Крайният срок за подаване на заявленията по електронен път за новосформираните първи групи е 15 май. За родителите, които нямат достъп до интернет, е предвидено подаване на заявления на хартиен носител при директорите на детските градини, които са първо желание за прием, като за тях крайният срок е 14 май. По-ранната регистрация не дава предимство при класиране", съобщиха от пресцентъра на Общината.

Записаните деца за първа възрастова група следва да постъпят на 17 септември, с изключение на децата, навършващи 3-годишна възраст след 30 септември. При желание на родителите те могат да постъпят на 17 септември или при навършване на 3 години, но не по-късно от 31 декември.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес