Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Пловдив почват да глобяват по-усърдно заради хвърлени фасове

21 септември 2018, 09:25 часа • 1459 прочитания

Над 50 фиша за хвърляне на цигари не в кошчето за боклук, като глобите са от 10 до 50 лева. Това заяви пред Нова телевизия Иван Стоянов, директор на пловдивското общинско предприятие "Чистота". За вчерашния ден има издадени 6 фиша.

Над 200 фиша има и за оставени отпадъци от животни, добави Стоянов. И категорично каза: "Хората трябва да се научат, че Пловдив е един от най-чистите градове".

53-ма служители на "Чистота" в Пловдив са обучени да налагат глоби. При един от последните случаи обаче се наложило полицията да се намеси. "Има граждани, които са много невъзпитани – започват да бягат", оплакаха се от "Чистота". Ако човекът е интелигентен, изпълнява санкцията, ако не е – става трудно. Ако гражданин откаже да плати фиш, се стига до търсене на парите от данъчните и съдебен изпълнител. По-добре да си платиш в срок от 7 дни, обясни Стоянов.

Но на въпрос как се справят, ако нарушителят не си каже името или не си даде личната карта, отговорът беше – трудно, но се справяме. Вика се и Общинска полиция.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес