Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Събитие представя приложение за осиновяване на бездомни животни в Пловдив

20 септември 2024, 16:23 часа • 306 прочитания

Утре, 21-ви септември в часовете от 11:00 до 18:00 часа, в парк „Каменица“ ще се проведе събитие, посветено на връзката ни с животните и начините, по които можем да се грижим за тях отговорно.

Мероприятието, което организаторите са нарекли „Еко-ЗооСимбиоза“, е част от Календара на културните събития на Община Пловдив. Програмата включва представяне на мобилното, безплатно приложение “App Furever”, което има за цел да направи осиновяването на бездомни животни бързо и лесно.

За посетителите е организиран Re:базар за употребявани вещи, където всеки има възможност да подкрепи устойчивото потребление.

Друга атракция в парка са красивата Изабела и дружелюбният Добрин, питомци от общинския приют за безстопанствени кучета. Четиригодишните, добре социализирани кученца ще очакват своите осиновители. От придружаващите ги ветеринарни служители на ОП „Зооветеринарен комплекс“, всеки може да получи допълнителна информация за техния характер и навици, а така също да разбере повече за останалите обитатели на общинския приют.

Още: Над 200 000 лв. се събраха от фестивала „Нощ на Ангелите“ в Пловдив

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес