Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Регионалният природонаучен музей в Пловдив кани малчуганите на детски уикенд

27 август 2024, 11:32 часа • 424 прочитания

 Регионалният природонаучен музей – Пловдив обявява специален уикенд с награди за най-малките си посетители. Тази събота и неделя (31.08 и 01.09) всяко дете до 14 години ще получи подарък към своя билет за достъп до зала „Тропик“ или зала „Планетариум“.

На 31.08.2024, събота, децата ще получават крилце от пеперуда при посещение на зала „Тропик“, а на 01.09.2024, неделя, музеят ще подарява фосили на децата, които гледат прожекция в Планетариума.

Музеят предприема тази инициатива по повод на предстоящия тридневен „Фестивал на пеперудите“ с цел да популяризира своята програма сред най-младата аудитория.

Петото издание на „Фестивал на пеперудите“ ще се проведе в рамките на три дни от 6 до 8 септември в сградата на Регионалния природонаучен музей – Пловдив и в парк „Дондукова градина“. Провеждайки един от най-значимите си празници на тези дати, музеят ще се включи и в честването на 139 години от Съединението на България.

В програмата са включени арт ателиета, образователни игри и работилници, специализирана лекция, конкурс за рисунка, изложба и пункт за изрисуване на детски лица. Всички събития са посветени на пеперудите – едни от най-ценните опрашители в природата и най-обичаните насекоми!

В рамките на фестивала се организира конкурс за детски рисунки на тема „Пеперудите в природата“. В трите фестивални дни от 10:00 до 16:00 часа, посетителите ще имат възможност да разгледат произведенията от конкурса, да се включат в ателие за оцветяване на пеперуди „Цветна магия“ и образователни игри за анатомията и метаморфозата на пеперудите.

Пълната програма на „Фестивал на пеперудите 2024“ можете да намерите тук:

https://rb.gy/pft4rv

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес