Приемат документи за безплатен "Топъл обяд" в Пловдив и Асеновград

1789
Приемат документи за безплатен "Топъл обяд" в Пловдив и Асеновград
Снимка: Община Пловдив

Общо 2 700 пловдивчани с ниски доходи ще получават топъл обяд по проект „Обществена трапезария на територията на община Пловдив“, съобщи кметът Здравко Димитров. Днес, 21-ви декември, е крайният срок, в който районните кметства ще приемат документи за записване в проекта. Същият ще продължи до 27.04.21 г., или общо 83 работни дни. Основният критерий за включване в програмата е минималният доход да не надхвърля 363 лева на член от семейство. До момента документи са подали 950 души, допълни заместник-кметът Георги Титюков. Той обясни, че доставянето на храната до дома ще е само за трудно подвижните хора.

Досега обслужването на 250-те ползватели на проекта се осъществяваше с шест автомобила, но при десетократното нарастване на бройката това е невъзможно. Затова в новия проект раздаването ще се извършва от 12 точки - по две във всеки жилищен район. Порционът включва 250 грама супа, 300 грама основно ястие, задължително с месо, както и 2 филии хляб.

Над 526 000 българи получават пакети с храна, патронажна грижа или топъл обяд

Над 526 000 нуждаещи се българи получават пакети с храна, патронажна грижа или топъл обяд по време на пандемията от COVID-19. Това са п...

От нова година и в община Асеновград ще стартира програмата за предоставяне на „Топъл обяд“, като броят на потребителите се увеличава от 200 на 300 души. С новото проектно предложение ще се предостави възможността да се подкрепят уязвими граждани, които поради бедност и продължителна социална изолация, са в затруднение да осигурят сами прехраната си. Основната цел на настоящата дейност е да се идентифицират най-нуждаещите се лица и семейства за подпомагане с храни по Целева програма "Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19“.

Желаещите, които отговарят на изискванията, могат да заявят желанието си да се възползват от услугата по всички възможности комуникационни канали с община Асеновград. Информация ще се получава, както от доставчици на социални услуги и институции, така и от сигнали на граждани, подадени по телефона или в Портала за сигнали в сайта на общината.

От "Топъл обяд" в община Асеновград могат да се възползват: лица без доходи или с ниски доходи - под линията на бедност; хора в затруднение, вследствие на влошената икономическа обстановка в страната, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията; лица, поставени под карантина, без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа; хора, които са обект на социално подпомагане и е установена нужда от допълнителна подкрепа, като в условията на извънредна епидемична обстановка са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности. Стойността на проекта е в размер на над 65 600 лева. Финансирането е от Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Спешни медици свестяваха възрастни хора, припаднали в жегата в Пловдив

Община Пловдив започва 24-часови проверки срещу незаконното палене на отпадъци

Община Пловдив с екоинициативи до края на юни

Фестивалът “Дни на музиката в Балабановата къща” в Пловдив представя три концерта

Мухъл и течове в нова детска градина в Пловдив

Пловдив в ритъма на Франкофоли България 2024

Креативна измама: С пачки „кукли“ касиерка си прибра 144 хил. лв. от пловдивска банка

Променят движението на влаковете през гара Пловдив

Пещ в автобуса: 48 градуса в градския транспорт в Пловдив

Пловдивски села на протест срещу кариера

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com