Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обявиха грипна ваканция и в Пловдив

21 януари 2019, 13:33 часа • 3281 прочитания

От утре - 22 януари, вторник, до края на седмицата се обявява грипна ваканция за всички училища на територията на област Пловдив. Това съобщи заместник-кметът по образование Стефан Стоянов.

Той уточни, че решението не засяга детските градини и яслите. Там се въвежда филтриране на децата, като тези, които са видимо болни, няма да бъдат допускани до занятия. Същата мярка ще важи и за персонала. Освен до края на седмицата, учениците ще имат и по-дълга междусрочна ваканция. Освен на 5-ти февруари, когато е регламентирания неучебен ден, те ще почиват и на 4-ти февруари, понеделник. Решението за това е на кмета на града Иван Тотев, който уточни, че това е последният ден, който той може да даде като неучебен.

Така на учениците ще се съберат отново 4 почивни дни - от 2-ри до 5-ти февруари включително.

От РЗИ - Пловдив тази сутрин предприеха мерки за ограничаване на разпространението на остри респираторни заболявания и грип. Преустановяват се свижданията и плановите операции в лечебните заведения, както и плановите консултации за здрави бременни жени и кърмачета. От днес се спират и профилактичните прегледи и имунизациите. От РЗИ призовават личните лекари да упражняват системно и ефективно наблюдение и лечение на заболелите лица, които са лекуват вкъщи. 

Елин Андреев
Елин Андреев Отговорен редактор
Новините днес