Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фирма, която асфалтира при снеговалеж, ще строи локални пътища край Пловдив - Асеновград

12 август 2019, 12:59 часа • 11052 прочитания

Фирма "ИСА 2000" на Юлиян Инджов е била единствен кандидат да изгради локалните пътища край участъка Пловдив-Асеновград. Договорът ѝ с Агенция "Пътна инфраструктура" е на стойност 18 млн. лв. с ДДС при обявена прогнозна цена 18,6 млн. лв.

Припомняме, че фирмата стана особено известна след случай на асфалтиране във Велинград при снеговалеж. Инджов, който е част от ръководството на ЦСКА, не видя проблем в това - въпросът е дали това мнение следва да е меродавно!

Второкласният път е основната връзка с летище "Пловдив", индустриалния район край града и голямата част от област Смолян. През 2017 година със средства от ОП "Региони в растеж" започна реконструкцията на 10-километровия участък, с което отсечката се разшири до автомагистрален габарит. Второто пътно платно е ново, а съществуващото е рехабилитирано.

Тогава обаче възникна проблем с локалните пътища. През 2018 година общините Куклен, Родопи и Асеновград представиха на АПИ изготвените идейни проекти за изграждането на локалните платна. С тяхното изграждане ще се осигури безконфликтен достъп към имотите до пътя, край който се разрастват търговски и индустриални обекти. Реконструкцията на отсечката ще осигури бърз транспортен достъп на жителите от общините Куклен и Асеновград и от област Смолян до АМ "Тракия".

Планирано е да се изгради и кръгово кръстовище при 14-тия км от отсечката между двата града. То ще замени съществуващото на входа на Пловдив при пресичането с околовръстния път, за да осигури безконфликтно и по-бързо включване на пътуващите от АМ „Тракия“ към Асеновград и Смолян.  Изпълнител отново е фирма „ИСА 2000“ за договор на обща стойност 2 336 169 лв. с ДДС.

Същата фирма изпълни по договор за над 23 млн. лв. с ДДС и 10-километровия участък между Асеновград и Пловдив.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес