Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

До 15 години затвор грозят мъж, опитал да открадне 1600 лв. от пенсионерка

08 септември 2021, 07:14 часа • 1119 прочитания

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 42-годишен мъж, извършил грабеж от жена на 87 г. Той е предаден на съд за това, че на 29.06.21 г. в областния град е отнел чужди движими вещи – дамска чанта и сумата от 1655 лева, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила. Деянието е придружено с причиняването на средна телесна повреда – счупване на бедрена кост, довело до трайно затрудняване на движението на крака на пострадалата.

Ситуацията се разиграла около 20:00 ч., когато възрастната жена се движела по улица „Авксентий Велешки“ в Пловдив. Тя носела на рамото си дамска чанта, в която имало 1655 лева. Мъжът нападнал жената в гръб и я ударил. Тя паднала на тротоара, след което той издърпал дамската й чанта и избягал. Водач на автомобил, станал свидетел на ситуацията, спрял автомобила си и подгонил престъпника, като към него се присъединили и още двама минувачи. Тримата мъже успели да задържат извършителя и го охранявали до пристигането на полицейски екипи. Отнетата чанта с парите била върната на пострадалата.

По делото е била назначена съдебномедицинска експертиза, която установила, че при падането жената е получила счупване на бедрена кост. Спрямо нападателя е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. За престъплението, в което е обвинен, законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 5 до 15 години. Предстои Окръжен съд - Пловдив да насрочи заседание по делото.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес