Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Безплатни прегледи по урология ще се проведат в Пловдив и Кричим

15 октомври 2015, 15:55 часа • 5048 прочитания

На 22 и 23 октомври /четвъртък и петък/, от 13 до 18 часа, в поликлиниката в град Кричим /бул. „Тракия“ 25/ ще се проведат безплатни профилактични прегледи по урология. Д-р Богдана Попова, специалист-уролог в пловдивската МБАЛ „Медлайн“ ще консултира мъжете за простатен аденом и карцином, а жените за инконтиненция - неконтролирано изпускане на урина.

За безплатните прегледи не е необходимо направление от личен лекар, желателно е пациентите да си запазят час на тел. 0314/ 522 82, или на място, в самия ден на прегледа. „Стартираме профилактичната кампания, за да можем да хванем в ранен стадий развитието на болестите, което позволява успешното излекуване с щадящи методи“, обясни лекарката. „Напоследък сме свидетели на „подмладяването“ възрастта на простатния адином и карцином - среща се и при 40-годишни, а не само при над 60-годишни мъже. А и много често ракът на простата протича без никакви симптоми. Според резултатите от туморния маркер пациентите се лекуват консервативно или им се предлага най-съвременното оперативно лечение“, посочва д-р Попова, която е с 20-годишен стаж и специализации по ендоскопска урология и екстракорпорална литотрипсия.

Урологът д-р Богдана Попова ще преглежда безплатно и в Пловдив. Консултациите ще са на 29 и 30 октомври /четвъртък и петък/ в Медицински център „Св. Св. Козма и Дамян” /гр. Пловдив, бул. „Освобождение” № 79, до сградата на Общината в район „Тракия“/. Желаещите пациенти ще бъдат консултирани от 13 до 18 часа, след предварително записване на тел.: 032/ 99 47 00 или на място, в самия ден на прегледа.

 

 

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес