Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Плевен ще наема фирма за почистване на мемориала „Майка България” от „шедьоврите” на улични „художници”

03 февруари 2020, 16:23 часа • 14315 прочитания

Общинската управа на Плевен да събере оферти за почистване на рисунките по мемориала „Майка България” от фирми, които извършват такива услуги. Това разпореди днес плевенският кмет Георг Спартански на седмичната оперативка на общинското ръководство.

„Самият мемориал е грозен като изпълнение. Но така, както е нашарен в момента, той прилича на декор за филм на ужасите. Не можем да го оставим в този вид, защото идват туристи чужбина и гледат. И когато разберат, че това е „Майка България”, няма да си помислят нищо добро. Почистването на паметника е наша отговорност и трябва да го направим”, коментира градоначалникът.

Той допълни, че районът около Паметника на победата над Осман паша край река Вит също трябва да бъде почистен през този месец, защото сега гледката там не е за хора със слаби сърца. „Ще използваме наетите по временната трудова заетост, когато бъдат назначени. Защото ние сме партиоти и веем знамена по 700 метра, но когато трябва някой да отиде да почисти около мемориалите – там по-малко сме патриоти. Нали част от патриотизма е да не гледаш кочини около паметници!”, каза още Георг Спартански.

Ангел Атанасов
Ангел Атанасов Отговорен редактор
Новините днес