Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"За по-зелен и чист град": Община Пазарджик почисти река Марица (ВИДЕО)

22 октомври 2024, 06:56 часа • 285 прочитания

През последната седмица активно се почиства сухият ръкав на река Марица. След приключване на дейностите в сухия ръкав ще продължим и с основното корито на реката, естествено при съблюдаване на факта, че същият се намира в Натура 2000 и това налага известни ограничения. Мярката цели да осигури по-добра водопропускливост и да намали риска за потенциални наводнения, които Пазарджик помни в своето близко и далечно минало.

Още: Община Пазарджик възобновява поливните системи в града

Почистването не само ще подобри безопасността на околните територии, но също така ще възстанови и природния облик на реката, като осигури по-добра среда за флората и фауната. След премахването на растителността същата ще бъде надробена, за да бъде използвана впоследствие.

Тези дейности са продължение на визията ни за по-зелен и по-чист Пазарджик. Освен разчистването на растителността, извършваме и други подобрения в инфраструктурата и поддръжката на зелените площи в града, като изграждане на нови поливни системи в ключови райони и основни ремонти на улици, тротоари и канализация.

Всичко това е част от по-мащабен план за обновление и модернизация на града, който цели да върне на Пазарджик заслуженото му място като привлекателен и безопасен град за живеене. Ще го направим.

Още: Стартира първата в Пазарджик Бизнес академия за стартиращи предприемачи

 

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес