Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

32 млн. лева ще бъдат отпуснати на Община Пазарджик за ремонт на пътна и сградна инфраструктура

25 октомври 2016, 17:13 часа • 1079 прочитания

През следващите месеци община Пазарджик ще реализират и няколко проекта по ОП „Региони в растеж“, благодарение на които ще бъдат обновени сгради, детски градини и градската среда като цяло. Това каза по време на официалното откриване на първия саниран блок по Националната програма за енергийна ефективност министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, предаде „Фокус“.

„Правителството и Министерството на регионалната развитие ще предоставят 26 милиона лева директна инвестиция за община Пазарджик, както и още над 8 милиона лева за подобряване на образователната инфраструктура, като ще бъде осъществен ремонт на професионалните гимназии в общината“, уточни Павлова.

Тя каза също, че се работи и за осигуряване на финансиране за ремонт на околовръстния път в града. „Сега инвестициите са приоритетно в Северна България, където пътищата имат нужда от сериозен ремонт. Ще работим и за това в големите областни градове да бъдат изградени и обходни маршрути. Важно е да имаме устойчивост и стабилност в държавата, за да можем да реализираме такива проекти“, каза още министърът.

Тя пожела на жителите на новосанирания блок да са живи и здрави, да се раждат повече деца и да се обновяват още квартали, за да се процъфтява града.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес