Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ваня Григорова: Очевидно повече хора са предпочели някой да им говори за „Воини на светлината“

11 юни 2024, 19:27 часа

"Знаехме, че „промяна“ е станала мръсна дума заради група сглобкаджии и шмекери, но не очаквахме, че толкова много хора ще потърсят спокойствие в статуквото. „Уродлив ред, но все пак някакъв ред“ – явно това е логиката, по която се водят стотици хиляди избиратели."

Реклама

Това написа във Фейсбук Ваня Григорова, председател на Коалиция "Солидарна България", коментирайки изборните резултати.

"Наясно бяхме, че все повече българи живеят с усещането „Няма държава!“. Не очаквахме, че ще си потърсят държавността в легенди и приказки за минало величие, не в настоящето.

Искахме разговор с хората по сериозни проблеми на всекидневието им като например либерализацията на енергийния пазар и отражението й върху цената на тока. Но очевидно повече хора са предпочели някой да им говори за „Воини на светлината“", коментира Григорова.

Още: Ваня Григорова: Искаме справедливост за работещите хора, които мъкнат държавата на гърба си

"Опитахме, доколкото е възможно, да водим разговори очи в очи, не знаехме, че има такава жажда за Тик-Ток „политическа“ комуникация", пише още тя.

Григорова посочва още, че по време на кампанията не е нападнала никоя от другите организации вляво, макар през цялото време да е била обект на „приятелски“ огън".

Още: Ваня Григорова: Ще променим дневния ред на управлението, в който проблемите на работещите хора отсъстват

"Имах зачислени и персонални „разобличители“. Като гледам резултатите на всички, не виждам какво са спечелили от това. Разбира се, и аз понесох щети. Не вярвах, че всекидневните клевети ще имат чак такъв ефект, докато не го усетих на гърба си", признава тя.

"Щях да се радвам, ако в НС бяха попаднали три леви групи, други са щастливи, че остават единствено представени. Това е тяхната представа и фикс идея за лявото – дори и то да стигне тежестта на грахово зърно.

Пред всички стои въпросът какво да се прави. Единият възможен отговор е да се нагаждаме към средата такава, каквато е. Лично аз това не го умея", коментира още Григорова.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес