Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шер, Мери Джей Блайдж и Ози Озбърн официално влязоха в Залата на славата на рокендрола

20 октомври 2024, 07:52 часа • 420 прочитания

Шер, Мери Джей Блайдж и Ози Озбърн са сред тазгодишните нови членове на Залата на славата на рокендрола - елитна група, официално въведена в музикалния пантеон по време на звездна концертна гала.

Мери Джей Блайдж със статуетката, снимка: Getty Images

Още: Обявиха кой ще получи отличието за цялостни латино постижения на "Billboard"

Kool & the Gang, Dave Matthews Band, Foreigner, A Tribe Called Quest и Питър Фрамптън допълват класа на отличените през 2024 г. артисти. Те бяха почетени на церемонията, която се проведе в Кливланд, Охайо.

Биг Мама Торнтън, Алексис Корнър и Джон Мейъл получиха специални отличия за "влияние в музиката", а Джими Бъфет, MC5, Дион Уоруик и Норман Уитфийлд получиха награди за "музикални постижения". Сюзън де Пас, новаторка за жените ръководители в музикалния бизнес, получи наградата на вечерта.

Вижте кои други бяха номинирани.

Още: Простреляха тежко бившия китарист на Ози Озбърн (ВИДЕО)

Специално представяне на Шер

Снимка: Getty Images

Дуа Липа започна шоуто с изпълнение на "Believe". Шер се присъедини към попзвездата на сцената, за да довърши хита си от 1998 г., който е признат за първата песен, в която е използвана технологията auto-tune. "Промених звученето на музиката завинаги", каза тя в речта си при приемането на наградата. "Беше по-лесно да се разведеш с двама мъже, отколкото да влезеш в Залата на славата на рокендрола", пошегува се Шер, цитирана от БГНЕС.

Още: 77-годишната Шер с откровено признание защо излиза с много по-млади мъже (ВИДЕО)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес