Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първо самостоятелно парче от Юлиан Костов: "За жената, която не бях срещнал още" (ВИДЕО)

16 септември 2024, 14:28 часа • 665 прочитания

Българският актьор и продуцент Юлиан Костов продължава да развива и музикалната си кариера. Първото му самостоятелно парче "Home (My Gaia)" вече е факт във всички музикални платформи.

То идва след успеха на дебютната му песен "Rain" в колаборация с Мария Драгнева, продуцирана от Бат Венци, която се върти по радиостанциите и събра над 15 000 стрийма в Spotify за първия месец в повече от 50 държави, с 3000 слушатели и 600+ запазвания. В YouTube пък парчето има 30 000 гледания на описания от Юлиан като "клип-неклип", който визуализира създаването на песента "Rain" в студиото Sugar Base.

R&B песента "Home (My Gaia)" е второ от 5 планирани парчета, които Костов ще изкарва, съобщават продуцентите му от "Орфей мюзик". Първият му самостоятелен сингъл бележи и първото сътрудничество с невероятния музикален артист и продуцент Роберто Николов (Роби), който композира неподражаем ефирен бийт и мелодия, създавайки перфектен звуков пейзаж, в който текстът на Юлиан да може да процъфти и да се манифестира.

Още: Участничка в "Игри на волята" мина по червения килим в Торонто със зашеметяваща рокля

Юлиан Костов за песента

Снимка: Орфей мюзик

Юлиан обяснява произхода на песента: "В началото на 2023-та се вдъхнових да напиша текст за песен за "Жената, която не бях срещнал още", жената на моите мечти и връзката, за която бленувах. Тя олицетворява Гая, духа на Земята, Природата, Тя е въплъщението на женствеността в човешка форма. Срещнахме се в бъдещето в съня ми. Тя е моята сродна душа, моята съдба. Събудих се и пресъздадох нейния отпечатък с поезия, после като песен, а няколко месеца по-късно тя влезе в живота ми наистина. Посвещавам тази песен на приятелката ми Мирела Илиева по случай първата ни годишнина."

Песента е ода за всепоглъщащата любов, смело нарисувана, съчетаваща физическото и метафизичното, и основаваща се на вярата, че истинската любов е както убежище, така и съдба. Първият куплет задава тон за безкомпромисно приемане на разтърсваща страст, преплетена с чиста уязвимост. Съчетава еротика, романтика и духовност и описва връзката между двама влюбени през призмата на страстното и първично сексуално привличане и чистата им, абсолютна уязвимост един пред друг, която води към дълбокото им душевно единство. Те се трансформират взаимно, разрушават егото и символизират любов, която надхвърля обикновеното. Вторият стих разширява духовния аспект, описвайки любов, която излиза извън рамките на времето и пространството и обединява влюбените чрез неизбежността на съдбата и общата им мисия. Финалът сравнява любимата с Гая и подлага под съмнение дали те изобщо съществуват един без друг.

Още: 25 години D2: Любовта към музиката и хората ни вдъхновява да продължаваме (ВИДЕО)

Още за Юлиан Костов

Юлиан Костов е многоезичен български актьор, режисьор, продуцент и музикален изпълнител. Костов участва в предстоящия трети сезон на хитовия сериал на HBO - "Белият лотос", и е познат с ролята си в рекордно популярния фентъзи сериал на Netflix "Сянка и кост". Костов също така изигра емблематичния злодей Владимир Макаров в римейка на най-популярната шуутър видеоигра в света - Call Of Duty: Modern Warfare 3. Toй е копродуцент и актьор във филма "Триумф" на Кристина Грозева и Петър Вълчанов, който бе поставен в Топ 10 на най-добрите продукции на тазгодишния филмов фестивал в Торонто от изданието "Rolling Stone".

Костов е основател на JupiterLights Media и съосновател на Five Oceans с номинираната за "Оскар" Мария Бакалова и застъпник за равноправното представяне на славянските и балканските артисти във филмовата индустрия, премахването на негативните стереотипи и нормализирането на чуждите акценти на екрана.

Още: Певицата Йоана Димитрова за майчинството и завръщането към музиката: Всичко е тотално различно от ежедневието ми

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес