Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Много специален концерт на Васил Найденов на 9 ноември

18 октомври 2024, 14:58 часа • 484 прочитания

На 9 ноември голямата звезда на българската естрада - Васил Найденов, ще представи много специален концерт в София в зала ПИРОТСКА 5 Event Center.

Един от най-обичаните български изпълнители, който е еталон и идол не само за феновете, но и за голяма част от днешните звезди, ще представи най-големите си хитове през дългогодишната си музикална кариера. Гостите ще се насладят на страхотното и неподправено присъствие на звездата и ще чуят на живо емблематични песни като - "Сбогом, моя любов", "Всичко ми е наред", "Синева", "По първи петли" и много други, с които са израснали поколения българи.

Билети за концерта на Васил Найденов на 9 ноември се продават с пълна сила в системата на Еventim.bg, а цената им е от 87 до 97 лв. за билет, според мястото в залата. Местата, на които също могат да се закупят билети, са още: Билетен център в НДК, Билетна каса на зала "Арена София", бензионстанции ОМВ, книжарници Бард, "На спирката", Orange Center, Usit Colours, "На тъмно" и други.

Още: Нура Минт Сеймали - златният глас на Мавритания, за първи път в България

Концертът на Васил Найденов на 9 ноември в ПИРОТСКА 5 ще бъде преживяване, което не е за изпускане, с най-доброто техническо озвучаване, мултимедия, визия и осветление. Преди и след началото на концерта музикалната селекция ще бъде в ръцете на DJ Marti G. Васил Найденов се очаква на сцената в 22:30 ч., а вратите ще бъдат отворени в 21:00 ч.

За Васил Найденов

Васил Найденов е един от най-обичаните български изпълнители за всички времена. Звездата му изгрява през 1979 г., когато печели Първа награда на фестивала "Златният Орфей", а песента от филма "Адаптация" е обявена за "Мелодия на годината". От този момент почти всяка негова песен се превръща в хит - "Откровение", "И утре е ден", "А дали е така" и други. Бил е част от групата "Диана Експрес", а първата песен "Синева" му донася голяма известност и първия му прякор — Васко Синевата. Последната група, в която участва преди началото на соловата си кариера, е "Тангра". 

През 80-те години на 20 век изпълняваните от Васил Найденов песни са сред най-награждаваните и ценени от слушателите. Редовно печели наградите от фестивала "Златният Орфей" - с "По първи петли" (1980), "Любовта продължава" (1982), "Угризение" (1986). Песента "Остани" по музика на Тончо Русев е на първо място в радиоконкурса "Пролет" (1983), а "Телефонна любов" (1982) и "Сбогом, казах" (1985) печелят "Мелодия на годината". През годините песните му са били част от много български филми и сериали, а феновете му от всички поколения са хиляди.

Още: Първата дата е разпродадена. Андре Рийо обяви втори концерт в София през 2025 г.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес