Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Маричков празнува 80 години с грандиозен концерт на "Фондацията" в Бургас

10 юли 2024, 10:48 часа • 2427 прочитания

Кирил Маричков ще отбележи 80-годишнината си на сцената на Летен театър Бургас на 22 юли от 20:30 часа. Група "Фондацията", от която той е част в последното десетилетие, ще изнесе концерт, в който легендарният щурец е главен герой. Освен него в групата са още Дони, Иван Лечев, Славчо Николов и Венко Поромански. Всички присъстващи ще се насладят на изпълнениия на солистите и оркестъра на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов", съобщават от Община Бургас.

За концерта

В концерта легендарните музиканти ще редуват незабравимите хитове на групите, от които е започнала знаменитата кариера на всеки един от членовете на "Фондацията". Публиката ще се наслади на любими песни на няколко поколения българи – "Пак ще се прегърнем", "Малкият принц", "Блажени години", "След десет години", "Кукла", "Бяла тишина", "Клетва" и др.

Билети за грандиозното събитие може да се открият онлайн на Grabo.bg и на Eventim.bg, както и в Билетен център Часовника.

За Кирил Маричков и "Фондацията"

Кирил Маричков е роден на 30 октомври 1944 г. През 1967 г. основава група "Щурците", която съществува активно повече от 40 години. В зората на демокрацията става един от създателите на радио "Тангра". Автор е на повече от 150 песни, както и на музиката към 14 филма.

"Фондацията" е основана в началото на 2013 г. Тя е една от супергрупите в България. Участниците ѝ изпълняват най-големите си хитове в нови акустични аранжименти.

Интервю: Славчо Николов: 10 години с "Фондацията" и 30 години с Б.Т.Р. - щастлив съм, че свирим музиката, която обичаме

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес